ΔΙΕΘΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ-ΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ: ΟΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΣΜΟΥ (ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ: Ν.Κ. ΑΛΙΒΙΖΑΤΟΣ, ΟΜΟΤΙΜΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ)

Πέμπτη 03 Μαρτίου 2022
 Ημερίδα με θέμα: Οι περιπέτειες του ελληνικού κοινοβουλευτισμού (υπεύθυνος: Ν.Κ. Αλιβιζάτος, ομότιμος καθηγητής της Νομικής Σχολής)

Συμμετέχοντας στον εορτασμό για την επέτειο των διακοσίων χρόνων από την Επανάσταση του 1821, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών προγραμμάτισε, με την ευγενική χορηγία της Τράπεζας Πειραιώς, τη διοργάνωση κύκλου ημερίδων με αντικείμενο τα διακόσια χρόνια του ελληνικού κράτους. Με αφετηρία τη σκέψη ότι η νεότερη Ελλάδα ιδρύθηκε κυριολεκτικά εκ του μηδενός, οι ημερίδες αυτές, τις οποίες  ανέλαβαν να συντονίσουν πανεπιστημιακοί των αντίστοιχων ειδικοτήτων, αποσκοπούν στην ανάδειξη, πέρα από την ατομική  συμβολή συγκεκριμένων προσωπικοτήτων,  της θεσμικής  διάστασης της κρατικής δράσης στα επί μέρους πεδία που θα εξεταστούν. Και τούτο,  για να αποτιμηθεί η επίδοση του νεοελληνικού κράτους σε αυτά - αυτοτελώς αλλά και  συγκριτικά με άλλα κράτη ανάλογου επιπέδου ανάπτυξης - και για να συναχθούν, με επιστημονικά κριτήρια, γενικότερα συμπεράσματα, που να συμβάλλουν στην κεντρική επιδίωξη κάθε μεγάλης επετείου: την εθνική αυτογνωσία.  

Όλες οι ημερίδες θα διεξαχθούν στo Αμφιθέατρο "Άλκης Αργυριάδης" (κεντρικό κτήριο, Πανεπιστημίου 30). Επισυνάπτεται  το αναλυτικό πρόγραμμα της Ημερίδας με θέμα Οι περιπέτειες του ελληνικού κοινοβουλευτισμού η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 3 Μαρτίου 2022, ώρα 17.00  και  θα μεταδίδεται ταυτόχρονα διαδικτυακά στο https://youtu.be/M_FEtpaXSL8

 Για την προσκλήση εδώ

 Με την ευγενική χορηγία της Τράπεζας Πειραιώς.